Ülkemizin en temiz havasına sahip olduğu bilinen, yeşillikler içinde doğal bir merkez haline gelen Kazdağları, Balıkesir ile Çanakkale illeri sınırları içinde kalır. Alabildiğine yeşil, alabildiğine doğal bir coğrafya olduğu için her sene binlerce turist Kazdağları’na gelir. Ege Bölgesi ile Marmara Bölgesi arasında da bu bölgenin sınır görevi yaptığı söylenebilir. En çok merak edilen konu başlıklarından biri ise Kazdağları’nda Gezilecek Yerler ve nerelerin görülmesi gerektiğidir.
Kazdağları Nerededir?
Güney taraflarında Edremit Körfezi olan Kazdağları, toplamda 70 kilometreyi bulan bir dağ zincirine sahiptir. Doğu – batı enleminde Eybek ve Dede Dağları arasında kalan Kazdağları, etrafındaki yükselti ve dağların ortasında kalmaktadır. Bu dağları görmeye ve doğal hayatı tatmaya gelen turistlerin en çok uğradıkları yerler ise şuralardır;
Altınoluk Gezilecek Yerler
Sitemizde Altınoluk’ta gezilecek yerler hakkında birçok yazı paylaşmıştık, isterseniz onlara da göz atabilirsiniz. Ama Antandros Antik Kenti, Kazdağları gezilecek yerler ve Altınoluk gezilecek yerlerin başında gelmektedir.
Akçay Gezilecek Yerler
Akçay, gezilecek yerler bakımından zengin olan bir başka tatil beldesidir. Akçay Kordonu ve Akçay Plajı en fazla dikkat çeken yerlerin başında gelmektedir.
Çamlıbel Köyü
Tarihi bir köy olan Çamlıbel, Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlıdır. Köyden Kazdağları’na yürüyüş yolları bulunur. Aynı zamanda doğal ve lezzetli zeytinyağları buradan tedarik edilebilir. Düşler Vadisi ise daha çok kahvaltı için tercih edilir. Temiz havası bol ve yeşilliği geniş alanlara yayılmış bir köy olarak bilinir.
Yeşilyurt Köyü
Kazdağları’nın en doğal ve en otantik merkezlerinden biri burasıdır. Mimari olarak çok eski çağlardan kalma eser kalıntılarının yapılara yol gösterdiği köyde, çam ağaçları da oldukça sıktır. Aynı zamanda denize yakın bir köy olduğu için bölgeye gelen turistler hem dağlara çıkmak, hem de denize gitmek için bu köyü tercih ederler. Köyün etrafındaki ağaçlıklı alanlar havanın bu denli temiz ve taze olmasını sağlar.
Mıhlı Çayı
Altınoluk – Çanakkale yolu üzerine denk gelen Mıhlı Çayı, Rumlardan kalma meşhur bir değirmene ve yine Romalılardan kalma kemerli bir köprüye sahiptir. Kalıntılar sıkı şekilde korunmakta, doğal ortam ile tarih iç içe geçmektedir. Çayın kenarları sık ve gür ağaçlarla doludur. Havadaki oksijen oldukça fazladır. Aynı zamanda yüzülebilen bir gölet ve bu gölete akan bir şelale de aynı bölgededir. Turistlerin pek çoğu akan şelaleyi görmek için buraya akın eder.
Şahindere Kanyonu
Bölgenin belki de en dikkat çekici noktalarından birisi bu kanyondur. Çünkü Şahindere Kanyonu 600 metre yüksekliğe ve 27 metre uzunluğa sahip bir alanı kapsar. Kanyona gitmek için Orman İşletme Müdürlüğü tarafından izin verilmesi gerekir. Bu kanyonda hava değişimi sağlanır ve kekik yönünden bol bir ortam söz konusudur. Aynı zamanda yine kanyonun etrafında çok sayıda şifalı bitki bulunabilir.
Hasan Boğuldu
Kendine has trajik bir hikayesi bulunan Hasan Boğuldu Göleti, Sabahattin Ali’yi dahi etkilemiştir. Filmi çekilen, üzerine eserler yazılan bu gölet içinde yüzmek de serbesttir. Ancak göletin suyu çok soğuktur. Söz konusu gölet Kızılkeçili Çayı üzerindeki Sütüven Şelalesi’ne oldukça yakındır. Bu istikamette ilerleyen kimseler için burada yüzmek için mola verilebilir.
Hasanboğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi otelimize yaklaşık 3 KM mesafede olup isterseniz yürüyerek de rahatlıkla gidebilirsiniz. Özellikle de yürüyüş ve doğa sevgisi olan misafirlerimiz genellikle otelimizin etrafındaki bu güzelliklere yürüyerek ya da düzenlediğimiz Jeep Safari turları ile gitmektedir.
Etiketler: Edremit Körfezi, Şahindere Kanyonu, Çamlıbel Köyü, Yeşilyurt Köyü, Mıhlı Çayı